Aromatherapie

Geen evenementen gevonden in deze periode.

De kracht van helende geuren

Aromatherapie is een aparte tak binnen de fytotherapie en richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid door gebruik te maken van etherische oliën. Wanneer de geurstoffen, de vluchtige essences, uit aromatische planten worden geëxtraheerd d.m.v. stoomdestillatie spreken we van een etherische olie.
Etherische oliën kunnen gewonnen worden uit verschillende plantendelen, afhankelijk in welk deel van de plant de hoogste concentratie geurstoffen aanwezig zijn. Etherische oliën zijn opgebouwd uit een ruim pallet van biochemische componenten met specifieke therapeutische eigenschappen die helend en harmoniserend inwerken op ons fysieke lichaam.
Daarnaast zijn etherische oliën ook dragers van de etherische kracht van de plant gezien de vitale levenskracht van planten het sterkst aanwezig is in hun geurstoffen. Zo sterken etherische oliën in ons de vitale levensenergie en van daaruit ons zelfgenezend vermogen. Ze maken de levenskracht en levensvreugde in ons wakker en bieden van daaruit ook een mooie ondersteuning bij emotionele en mentale processen.

Etherische oliën kennen zeer veel toepassingsmogelijkheden en kunnen zowel uitwendig als inwendig en zowel preventief als curatief worden ingezet. Ook vormen ze een waardevol ingrediënt voor een natuurlijke & ecologische levenswijze, hierbij denkend aan natuurlijke & huidvriendelijke cosmetica, parfums en huishoudproducten.
Eens je etherische oliën tot vriend hebt genomen wil je ze niet meer missen …

GDPR

    Deze website maakt gebruikt van cookies om je gebruikservaring te verbeteren.