Geurtherapie

Geen evenementen gevonden in deze periode.

Geur als sleutel tot de ziel

“De geur van de stilte is zo oud.”

Oscar Vladislas de Lubicz Milosz

We hebben 5 zintuigen waaronder de reukzin. Deze biedt ons enorme mogelijkheden om licht te werpen op vergeten werkelijkheden in onszelf. Dit is de rol van olfactotherapie en een uitbreiding van en voor de aromatherapie, creatieve therapie, psychotherapie …
Kortom een ondersteuning voor alle zijnsgerichte en cognitieve therapieën.

De functie van onze reukzin wordt ontzettend onderschat. Olfactotherapie is veel meer dan een aangename geur verspreiden in een ruimte. In marketing wordt geurpsychologie reeds ingezet om het koopgedrag van de klant te beïnvloeden.
Geuren brengen ons terug naar onze diepste herinneringen, een vorige staat van zijn, een emotie, een fragment uit ons leven. Geur is een sleutel tot onze belevingen en is een subtiele vertolker van wat niet kan worden gezien, niet kan worden gehoord, niet met woorden kan worden beschreven. De geur is als de ziel, immaterieel.

Olfactotherapie of geurtherapie is één van de toepassingen van de aromatherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën via de reukzin, om informatie door te geven aan het limbische brein, dat onder andere onze emoties, ons gedrag en ons welzijn beheert.
Wie heeft nog nooit een duik in zijn intieme herinneringen meegemaakt na een zintuiglijke ervaring?
Etherische oliën zijn boodschappers van het geheugen en werken in op fysieke, psycho-emotionele en energetische aspecten van ons lichaam. Als de geuren invloed hebben op ons zijn, dan hebben ze het vermogen ons te ondersteunen om onze emotionele balans terug te vinden en trauma los te laten.
Olfactotherapie is een middel en maakt iets los in jezelf. Het kan een weg zijn van persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Salvador Dali zei dat geur, onder onze vijf zintuigen, degene is die ons de “beste indruk van de eeuwigheid” geeft.

Benieuwd wat geuren jou te vertellen hebben? Laat je dan meeslepen!

GDPR

    Deze website maakt gebruikt van cookies om je gebruikservaring te verbeteren.