2023 Aromazorgmassages

Start
7 december 2023
Einde
7 december 2023 Hele dag
Einde
09:30 - 17:00
Tijdzone
UTC+2
Adres
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem   Bekijk kaart

130,00

Beschikbaar

Totaal
Categorie:

Aromazorgmassages

Vaardigheidsopleiding met Veerle Waterschoot

De praktijkdag Aromazorgmassages vormt onderdeel van de vierdaagse opleiding Aromazorg. Voor deze dag kan ook apart worden ingeschreven.

In een aromazorgmassage worden tastzin en reukzin gecombineerd. Deze combinatie verlevendigt het aanraken en ontspannen en maakt dit tot een bewuste ervaring. De technische opbouw van elke massage is eenvoudig. Welgekozen etherische oliën helpen bij het afstemmen op elkaar (gever en ontvanger) en op jezelf. Ze verdiepen en verlengen ook het effect van de ontvangen massage.

 • LesgeverVeerle Waterschoot
 • Duur1 donderdag telkens van 9u30 tem 16u30
 • LocatieDe Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
 • Min12
 • Max20
Datum
07/12/2023 09:30-16:30

Programma

De waarde van deelmassages.
Hoofd, handen en voeten zijn uiteinden van het lichaam. Via de reflexzones en via de aromatische bereidingen bereikt men het hele lichaam en ervaart de ontvanger fysieke ontspanning, emotionele geborgenheid en vaak ook pijnvermindering. Dit zijn waardevolle ervaringen van contact in nabijheid.
Ook enkele energetische behandelingen op de kledij worden geoefend. Deze worden uitgevoerd zonder het gebruik van olie, wel met het inzetten van begeleidende etherische olie. Zij brengen snel en effectief rust bij zowel ontvanger als gever.
In deze praktijkdag wordt elke aromamassage/behandeling zowel gegeven als ontvangen.

 • een aroma-handmassage
 • een aroma-voetmassage
 • een aroma-hoofdmassage
 • korte energetische behandelingen op de kledij

Doelgroep

Verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesisten, animatoren, thuiszorg, mantelzorgers en alle geïnteresseerden die aromazorgmassages wensen in te zetten bij ouderen, chronisch zieken, in de palliatieve zorgverlening, tijdens en na kankerbehandeling, in de zorg voor personen met dementie, …
Ieder die zich aangesproken voelt is welkom. Ook in gezinsverband zijn dit zeer mooie deelmassages om te geven.

Data en prijs

7 december 2023, van 9u30 tot 16u30.

130€ incl. btw (in deze prijs: syllabus, een flesje massageolie 30ml, drank, versnapering en een lunch)

Voor de pauzes wordt koffie/thee/water en een versnapering voorzien.
De lunch omvat koud buffet (brood/salade/kazen/soep)

Lees meer over de annuleringsvoorwaarden.

Lesgever

Veerle Waterschoot

Veerle Waterschoot (°1957) werkt sinds 1992 professioneel met fyto- en aromatherapie.
Planten, bomen, hun geurstoffen én ook de bijen beschouwt ze als haar leermeesters in het mysterie van het leven. Wetenschappelijke kennis en oude traditionele wijsheid uit vele therapieën en levensfilosofieën integreert ze tot praktijkgerichte inzichten die ingezet kunnen worden in preventie en zorg voor vitale gezondheid van lichaam en geest.
Gebeurtenissen in haar eigen leven zetten een zoekwerk op gang om aromatherapie in te zetten in de palliatieve zorgverlening en de complementaire zorg voor personen met dementie. Onder leiding van geriater en psychiater Rien Verdult kwam het boek ‘Contact in nabijheid’ tot stand. Het concept ‘ Aromazorg’ blijft voortdurend evolueren op basis van nieuwe ervaringen en inzichten in deze levensprocessen.
Vanuit een jarenlange praktijkervaring en samenwerking met andere therapeuten en met artsen heeft ze een grote kennis en inzicht opgebouwd over de hydrolaten. Dit heeft ze neergeschreven in haar boek ‘Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids’. In deze fase van haar leven is er zorg en aandacht voor het doorgeven en uitwisselen van kennis en ervaring.

Inschrijvingen

GDPR

  Deze website maakt gebruikt van cookies om je gebruikservaring te verbeteren.