2023 Tweedaagse opleiding hydrolatentherapie

Start
17 oktober 2023
Einde
17 oktober 2023
Einde
09:30 - 16:30
Tijdzone
UTC+2
Adres
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem   Bekijk kaart

260,00

Beschikbaar

Totaal
Categorie:

Hydrolatentherapie

tweedaagse opleiding met Veerle Waterschoot

Etherische oliën en hydrolaten zijn de twee eindproducten, verkregen door stoomdestillatie van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, kruiden, bladeren, zaden, naalden, houtschilfers, hars of wortels.
Een hydrolaat is het waterige eindproduct van de destillatie en bevat alle destilleerbare, in water oplosbare inhoudsstoffen evenals de wateroplosbare aromatische moleculen (± 0,2%) van de plant.
Voeg hierbij de subtiele energie overdracht waartoe water zich leent en haar geheugen voor vibrationele informatie van de plant, dan leren we hier een prachtige plantenbereiding kennen die heling kan brengen tot op diep celniveau en in de subtiele lagen van ons mens-zijn.

  • LesgeverVeerle Waterschoot
  • Duur2 dinsdagen telkens van 9u30 tem 16u30
  • LocatieDe Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
  • Min12
  • Max20
Data
dinsdag 17 oktober 2023 dinsdag 24 oktober 2023

Na afloop van de opleiding ontvang je een attest van deelname.

Programma

In deze opleiding wordt de specifieke plek van de hydrolaten geschetst in het grote landschap van complementaire therapieën. Hydrolatentherapie is een zachte therapievorm en wordt beschouwd als ‘de homeopathie van de aromatherapie’ waarbij het lichaam een impuls krijgt om tot zelfheling over te gaan en zo opnieuw balans te vinden.
De verschillende therapeutische mogelijkheden van een breed gamma van hydrolaten komen aan bod. Via inname en via de huid worden ze levendig ervaren en begrepen. Als bijkomend therapeutisch en holistisch inzicht wordt elk hydrolaat gelinkt met de vijfelementenleer.

Doelgroep

Voor deze tweedaagse opleiding is geen voorkennis vereist. Wie reeds vertrouwd is met aromatherapie zal positief verrast zijn over de complementariteit tussen hydrolaten en etherische oliën.

Data en prijs

17 oktober en 24 oktober 2023, telkens van 9u30 tot 16u30.

€260 incl. btw (inclusief drank, versnapering en een lunch voor elke opleidingsdag)

Voor de pauzes wordt koffie/thee/water en een versnapering voorzien. De lunch omvat koud buffet (brood/salade/kazen/soep)

Lees meer over de annuleringsvoorwaarden.

Handboek voor deze opleiding

Het boek “Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids” van lesgever en auteur Veerle Waterschoot is het hand- en werkboek tijdens deze opleiding. Het kan samen met de opleiding online besteld worden en wordt op de eerste opleidingsdag aan de cursist bezorgd. 

Lesgever

Veerle Waterschoot

Veerle Waterschoot (°1957) werkt sinds 1992 professioneel met fyto- en aromatherapie.
Planten, bomen, hun geurstoffen én ook de bijen beschouwt ze als haar leermeesters in het mysterie van het leven. Wetenschappelijke kennis en oude traditionele wijsheid uit vele therapieën en levensfilosofieën integreert ze tot praktijkgerichte inzichten die ingezet kunnen worden in preventie en zorg voor vitale gezondheid van lichaam en geest.
Gebeurtenissen in haar eigen leven zetten een zoekwerk op gang om aromatherapie in te zetten in de palliatieve zorgverlening en de complementaire zorg voor personen met dementie. Onder leiding van geriater en psychiater Rien Verdult kwam het boek ‘Contact in nabijheid’ tot stand. Het concept ‘ Aromazorg’ blijft voortdurend evolueren op basis van nieuwe ervaringen en inzichten in deze levensprocessen.
Vanuit een jarenlange praktijkervaring en samenwerking met andere therapeuten en met artsen heeft ze een grote kennis en inzicht opgebouwd over de hydrolaten. Dit heeft ze neergeschreven in haar boek ‘Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids’. In deze fase van haar leven is er zorg en aandacht voor het doorgeven en uitwisselen van kennis en ervaring.

Inschrijvingen

GDPR

    Deze website maakt gebruikt van cookies om je gebruikservaring te verbeteren.