Olfactotherapie – Initiatie geurbeleving

Start
7 oktober 2022
Einde
7 oktober 2022 Hele dag
Adres
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem   Bekijk kaart

Categorie:

Initiatie geurbeleving

Deel 1 - Modulaire opleiding met Sandra Coudeville en Julie Van Meckeren

Olfactotherapie of geurtherapie is één van de toepassingen van de aromatherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën via de reukzin, om informatie door te geven aan het limbische brein, dat onder andere onze emoties, ons gedrag en ons welzijn beheert.
Wie heeft nog nooit een duik in zijn intieme herinneringen meegemaakt na een zintuiglijke ervaring?
Etherische oliën zijn boodschappers van het geheugen en werken in op fysieke, psycho-emotionele en energetische aspecten van ons lichaam. Als de geuren invloed hebben op ons zijn, dan hebben ze het vermogen ons te ondersteunen om onze emotionele balans terug te vinden en trauma los te laten.
Olfactotherapie is een middel en maakt iets los in jezelf. Het kan een weg zijn van persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

 • LesgeversSandra Coudeville - Julie Van Meckeren
 • LocatieDe Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
 • Min8
 • Max12
Data
7 oktober 2022 13u30 - 17u

Programma

Deze ‘initiatie geurbeleving’ is een voorloper op de olfactotherapie. Hier gaan we vooral geur ervaren. Tijdens deze initiatie laten we jou proeven van de effecten van geur op je welzijn, het exploreren van jouw olfactorisch gewaarzijn en jouw zintuiglijk ontwaken. 

Heb je zin om je onder te dompelen in ervaringsgerichte namiddag van geuren ? Wil je geur meer inzetten in je leven ? Wil je bewuster omgaan met geuren in je leven ? Dan kan geur jouw gids worden.

Wat ga je ervaren ?

 • Wat is geurbeleving ? 
 • Het reukzintuig activeren en het reukvermogen vergroten
 • Het stimuleren van het reukzin
 • Het verwerven van geur-bewustzijn 
 • Het besef van de individuele geurperceptie
 • Geuren en emoties 
 • Geuren inzetten 
 •  Je laten raken door geuren 

Doelgroep

Deze initiatie is voor iedereen die nieuwsgierig is en interesse heeft. 
Je hoeft geen voorkennis te hebben van aromatherapie of parfumerie om deel te nemen.

Deze initiatie geeft toegang tot geurbeleving 2 : ‘Workshop geurbeleving’

Data en prijs

Vrijdagnamiddag 7 oktober 2022 van 13u30 tot 17u.

€75 incl. btw (inclusief syllabus)

Voor de pauze wordt koffie/thee/water en een versnapering voorzien. 

Lees meer over de annuleringsvoorwaarden

Lesgevers

Sandra Coudeville

Mijn allereerste ervaring met het plantenrijk begon reeds in mijn prille jeugd in onze moestuin. Mijn grootouders waren echte natuurliefhebbers en mijn grootmoeder langs moeders kant was een kruidenvrouwtje. Pas later toen ik 21 jaar was maakte ik een reis naar Brits Canada, waar ik Annie een indiaanse vrouw ontmoette. Ze vertelde me tijdens de wandelingen  over planten en indianen. Ik had nooit gedacht dat dit later zo’n impact zou gehad hebben op mijn leven. Het was als het ware een soort inwijdingsritueel geweest. Daarna leek het leven wel een aaneenschakeling van toevalligheden  en van het ene kwam het ander. In 1995 begon ik te werken als medisch afgevaardigde in de fytotherapie. Daar kreeg ik een stevige opleiding Fytotherapie en Aromatherapie van Philippe Gerard; mijn mentor en dit gedurende jaren. 

In 2001 werd ik geïnitieerd in de geurtherapie door een dierbare vriend. Mijn langlopende opleiding creatieve agogiek en creatieve therapie volgde en ik vestigde me als creatief therapeute. Tijdens de creatieve sessies implementeerde ik geur en kleur. 
En in 2010 volgde ik een korte opleiding olfacto therapie bij te Malmedy. 
Ik kende jaren van geluk om dienstbaar te mogen zijn als creatief therapeut, tot ik in 2019 stopte als creatief therapeut. Het was tijd om zelf weer verder te gaan en nieuwe wegen te bewandelen. 

In 2019 besliste ik om in de forensische psychiatrie te gaan werken als vaktherapeut : creatief therapeut, tuin therapeut en relaxatietherapeut. 
Toch miste ik iets… Ik kwam er al gauw achter dat ik terug naar mijn ziele schip moest gaan, namelijk het plantenrijk. 
Tot voor kort schreef ik me in voor de langlopende opleiding Olfacto Therapie van Gilles Fournil en nog een paar maanden later begon ik te werken voor Oshadhi. De planten en geurtherapie zijn tot nu toe de rode draad in mijn leven geweest…. en het heeft van mij een gezegend en bewust mens gemaakt. Tijdens de corona-periode introduceerde ik geurbeleving in de forensische psychiatrie voor mensen met psychische aandoeningen en trauma.
Vandaag verdiep me nog steeds met hart en ziel in de aromatherapie, geurbeleving en olfactotherapie.

Julie Van Meckeren

Informatie

Inschrijvingen

GDPR

  Deze website maakt gebruikt van cookies om je gebruikservaring te verbeteren.